loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Header Image 1

Onderhoud Elektrische / Hybride auto

down
Image alt 1

Onderhoud Elektrische / Hybride auto

Net als een auto met een brandstofmotor heeft een elektrische auto periodiek onderhoud nodig. Wees je bewust van de techniek van je e-auto en laat deze af en toe nakijken. Dit bevordert de levensduur van de auto. Maar is ook goed voor  jouw veiligheid en die van anderen. Onze monteurs beschikken over de kennis en informatie om te mogen werken aan elektrische auto's.

Image alt 2

Accupakket en remvoering

ACCUPAKKET
Het accupakket is misschien wel het meest cruciale deel van de elektrische auto. Want als de accu niet meer functioneert, kun je eigenlijk niets meer. Het is daarom belangrijk dat het accupakket periodiek wordt nagekeken. De accu wordt gecontroleerd op eventuele kapotte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

REMVOERING
De remvoering van een elektrische auto wordt over het algemeen minder belast dan bij een brandstofauto. Vrijwel alle elektrische auto’s generen namelijk regeneratieve energie. Dat wil zeggen dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat, doet een auto al behoorlijk vertragen. Het gevaar is wel dat de remschijven na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren, laat dit dus regelmatig controleren.

Een kijkje bij Schouten Stroe

Morgen Internet - Zorgeloos website