Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Werkplaats

article_image_1538740963.jpg

Onderhoud Elektrische / Hybride auto

Net als een auto met een brandstofmotor heeft een elektrische auto periodiek onderhoud nodig. Wees je bewust van de techniek van je e-auto en laat deze af en toe nakijken. Dit bevordert de levensduur van de auto. Maar is ook goed voor  jouw veiligheid en die van anderen.

Onze monteurs beschikken over de kennis en informatie om te mogen werken aan elektrische auto's.

Accupakket en remvoering

ACCUPAKKET

Het accupakket is misschien wel het meest cruciale deel van de elektrische auto. Want als de accu niet meer functioneert, kun je eigenlijk niets meer. Het is daarom belangrijk dat het accupakket periodiek wordt nagekeken. De accu wordt gecontroleerd op eventuele kapotte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. 

REMVOERING

De remvoering van een elektrische auto wordt over het algemeen minder belast dan bij een brandstofauto. Vrijwel alle elektrische auto’s generen namelijk regeneratieve energie. Dat wil zeggen dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat, doet een auto al behoorlijk vertragen. Het gevaar is wel dat de remschijven na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren, laat dit dus regelmatig controleren.

article_image_1538740992.jpg
article_image_1538741019.jpg

Systeem koeling en software updates

SYSTEEM KOELING

De elektromotor, het energie-generatie systeem, de lader en het accupakket, zijn allemaal gevoelig voor warmteontwikkeling. De meeste auto’s hebben daarom systemen om deze componenten te koelen. Het is logisch dat de werking hiervan periodiek moet worden getest. Teveel warmteontwikkeling veroorzaakt niet alleen schade aan de componenten, maar kan ook brand tot gevolg hebben.

SOFTWARE UPDATES

In een auto zijn vaak allerlei hulpsystemen ingebouwd die betrekking hebben op de veiligheid. Het is bij iedere auto van belang dat deze systemen optimaal functioneren. Fabrikanten komen daarom af en toe met updates van de software die gebruikt wordt om de auto optimaal te laten functioneren. Het is belangrijk dat je de software van je auto af en toe laat updaten. Zo ben je zeker van de beste werking van de auto en voorkom je onveilige situaties.

whatsappbtn
Morgen Internet - Zorgeloos website